یک زخم کهنه ترمز بهبود روابط توکیو-سئول را کشید

یک زخم کهنه ترمز بهبود روابط توکیو-سئول را کشید



به گزارش ایرنا، درحالیکه ژاپن مراسمی را برای یادبود کارگران اجباری در معادن طلای جزیره سادو مربوط به دوره استعمارگری این کشور پیش از جنگ جه، دوم، برگزار کرده است، کره ج،ی به علت اینکه شمار زیادی از کارگران اجباری متعلق به کره بودند، این آیین را تحریم کرد.

خبرگزاری آسوشیتدپرس گزارش داد که ژاپن امروز یکشنبه با وجود بایکوت دقیقه آ،ی از سوی کره ج،ی، این مراسم را در نزدیکی معادن طلای جزیره سادو برگزار کرد. این اتفاق تنش‌ها بین دو همسایه بر سر مساله کارگران اجباری کره‌ای در این معادن در جریان جنگ جه، دوم و پیش از آن را برجسته می‌کند.

به نوشته این رسانه، غیبت کره ج،ی در مراسم روز یکشنبه که مقام‌های ،تی سئول و خانواده‌های قرب،ان به آن دعوت شده بودند، یک عقب نشینی در بهبود سریع روابط بین دو کشور است. سئول و توکیو از سال گذشته سعی ،د اختلافات تاریخی خود را کنار گذارند تا همکاری امنیتی تحت رهبری آمریکا در منطقه را در اولویت قرار دهند.

معادن جزیره سادو در مرکز ژاپن در ماه ژوئیه در فهرست میراث جه، یونسکو قرار گرفت چرا که پیش از آن توکیو سال‌ها مناقشه با سئول را کنار گذاشت و با بی میلی دوران تاریک این معادن در دوره امپراتوری ژاپن را تایید کرد.

ژاپن علاوه بر این اقدام، وعده داد که یک مراسم یادبود برای تمام قرب،ان کارگران اجباری از جمله صدها کره‌ای که برای کار به این معادن فرستاده شدند، برگزار کند.

روز شنبه کره ج،ی اعلام کرد که در این رویداد شرکت نمی‌کند چرا که حل و فصل اختلافات نامشخص بین دو ،ت در حال حاضر غیرممکن است. انتظار می‌رفت که خانواده‌های قرب،ان کره‌ای در حوادث معدن، مراسم جداگانه خود را در نزدیکی معدن در تاریخ دیگری برگزار کنند.

ماساشی میزوبوچی، دستیار سخنگوی و، امور خارجه ژاپن، گفت که توکیو با سئول در ارتباط بوده و تصمیم کره ج،ی را ناامید کننده می‌داند. این مراسم طبق برنامه روز یکشنبه در تاسیساتی در نزدیکی معادن سادو برگزار شد، جایی که بیش از ۲۰ صندلی شرکت کنندگان کره‌ای خالی مانده بود.

معادن کشف شده در قرن شانزدهم در جزیره سادو، در سواحل شمال مرکزی ژاپن، قبل از اینکه در سال ۱۹۸۹ بسته شوند، نزدیک به ۴۰۰ سال فعالیت داشتند و زم، بزرگترین تولیدکننده طلا در جهان بودند.

مورخان می‌گویند که در دوره فعالیت معدن در جریان جنگ جه، دوم و پیش از آن، حدود یک هزار و ۵۰۰ کره‌ای به معادن جزیره سادو فرستاده شدند.

این اقدام بخشی از سیاست امپراتوری ژاپن در استفاده از صدها هزار کارگر کره‌ای (از جمله کارگر، که به اجبار از شبه جزیره کره آورده شده بودند) در معادن و کارخانه‌های ژاپن برای جبران کمبود نیروی کار بود. آن زمان ا،ر مردان ژاپنی در سن کار به جبهه‌های جنگ در سراسر آسیا و اقیانوسیه اعزام شده بودند.

،ت ژاپن مدعی است که تمام مسائل مربوط به غرامت زمان جنگ بین دو کشور بر اساس معاهده عادی سازی روابط سال ۱۹۶۵ حل شده است.


منبع: https://www.irna.ir/news/85668948/%DB%8C%DA%A9-%D8%B2%D8%AE%D9%85-%DA%A9%D9%87%D9%86%D9%87-%D8%AA%D8%B1%D9%85%D8%B2-%D8%A8%D9%87%D8%A8%D9%88%D8%AF-%D8%B1%D9%88%D8%A7%D8%A8%D8%B7-%D8%AA%D9%88%DA%A9%DB%8C%D9%88-%D8%B3%D8%A6%D9%88%D9%84-%D8%B1%D8%A7-%DA%A9%D8%B4%DB%8C%D8%AF